OP WELK PROJECT BEN JE TROTS EN WAAROM?
VDL kunststoffen te Nederweert, het is een procesproject met een klein deel klimaat. Hierdoor is de software volledig maatwerk. De software hiervoor is gezamenlijk met de opdrachtgever (Partner Van Hout) omschreven, waarin de mooiste ideeën zijn ontstaan. Typisch geval van samen sparren met een kennispartner. De inbedrijfstelling zal dan ook gezamenlijk worden uitgevoerd.

Daarnaast ben ik ook trots op de Puntegaalstraat te Rotterdam. Het is een oud belastingkantoor met inmiddels enige tijd een nieuwe bestemming voor huisvesting van studenten e.d.. Oorspronkelijk waren er problemen in de installatietechniek, in het bijzonder legionella in het koud tapwater. Samen met onze Partner Unica maken wij in de zeer beperkte ruimten een spui oplossing. Dit is een pilot voor 6 tappunten die bij goed functioneren grootschalig in het hele pand wordt uitgerold. Dit is een uitzondering op de hedendaagse projecten die er in omloop zijn, een leuke ervaring en een geweldige locatie.

TOEKOMSTVISIE
Projecten zijn al veel meer complex dan voorheen en dat zal alleen maar toenemen. Dit gaat veelal samen met ICT en IoT bijvoorbeeld. Kortom integreren! Omdat dit een hele omslag is merken wij, de opdrachtgever maar ook de eindgebruiker hier nog vaak de gevolgen van. Maar ook de doorlooptijden worden korter, de complexiteit loopt op en de expertise wordt schaars. Wat verwachten wij nu van elkaar? Soms vergeet de opdrachtgever waar wij tegenwoordig allemaal mee te maken hebben. ICT wat vaak pas na oplevering van een project wordt gerealiseerd (als ondergeschoven kindje) is nu één van de belangrijkste aspecten en moet feitelijk al functioneel werken om alle installaties goed in bedrijf te kunnen stellen. Bij Webeasy proberen we te anticiperen op al deze veranderingen met o.a. verbeterteams. Die continu verbeter cirkel moet u als opdrachtgever telkens de juiste oplossing bieden ondanks alle snelle veranderingen. Op termijn heeft dat ook een positief effect op doorlooptijden en dus de projectplanning.