TECHNISCH HOOGSTANDJE

ACADEMISCH ZIEKENHUIS ZENO TE BELGIË

 

ARCHITECTONISCH HOOGSTANDJE
In Knokke (België) komt het architectonische hoogstandje AZ Zeno. Het indrukwekkende gebouw dat als het ware boven de polders zweeft zal onder andere 330 ziekenhuisbedden, een polikliniek en een revalidatiecentrum bevatten. Na de opening verwacht het ziekenhuis een stijging van de Nederlandse patiëntenstroom.

TECHNISCH HOOGSTANDJE
Aansluitend bij deze unieke architectuur implementeert Building-IQ uit Brugge een volledig IP gebaseerd platform dat instaat voor de automatisering en monitoring van de gebouwtechniek zoals onder andere de ventilatie, verwarming, koeling, de operatiezalen, het energiegebouw met geothermie, WKK en biomassa. Deze vooruitstrevende systeemarchitectuur wordt opgebouwd met hard- en software van Webeasy. Door middel van IP geconnecteerde I/O modules worden alle technische installaties via het datanetwerk verbonden met de centrale serverroom. In het serverpark, onderdeel van het ICT-netwerk, zullen alle gebouwtechnieken gestuurd en gemonitord worden en dit via meer dan 3500 geconnecteerde datapunten. Tevens zijn er 550 ruimteregelingen die instaan voor het comfort in de verblijfskamers en lokalen. Kortom: IoT als gebouwautomatisering, een technisch hoogstandje.

 

BELGISCHE DISTRIBUTEUR
Building-IQ is een innovatieve dienstverlener gespecialiseerd in het domein van gebouwautomatisering en monitoring en maakt deel uit van de EEG Group. De 8 ondernemingen binnen de technologiegroep spelen een toonaangevende rol op het vlak van technische installaties, vernieuwende technologieën, energiebeheer en operationeel beheer op lange termijn. De EEG Group beschikt over een team van meer dan 500 gespecialiseerde technici en ingenieurs. Building-IQ is uitstekend in staat om grootschalige projecten autonoom uit te voeren. Naast het Academisch Ziekenhuis Zeno te Knokke heeft Building-IQ diverse projecten met Webeasy gerealiseerd. Enkele voorbeelden zijn onderstaande referenties.

Bestand:AZ Zeno campus Knokke-Heist 6-4-2018 14-19-03.JPG - Wikipedia